Ocusweep Speed of Sight -testimenetelmälle myönnetään Eurooppa-patentti

17.06.2020

Ocusweep Oy on saanut hyväksyvän päätöksen Euroopan patenttivirastolta patenttihakemukseensa Speed of Sight testimenetelmästä (“METHOD FOR ASSESSING FUNCTION OF THE VISUAL SYSTEM AND APPARATUS THEREOF”). Menetelmälle on patentti jo myönnetty aiemmin Yhdysvalloissa, Japanissa ja Kiinassa.

Ihmisen näkö on monimutkaista aivotoimintaa, joka tarvitsee käyttöönsä kolmanneksen aivokuorestamme. Silmien verkkokalvolle saapuvasta valosta rakennetaan aivoissamme kolmiulotteinen, jatkuvasti päivittyvä malli meitä ympäröivästä visuaalisesta maailmastamme. Uudessa testimenetelmässä näköjärjestelmän toimintaa tutkitaan mittaamalla reaktioaikaa näkökentän eri puolille ilmestyvien kuvioiden tunnistustehtävässä.

Videon testin suorituksesta näet täältä.

Keksinnön lyhyt kuvaus patenttitekstissä:
“Tämä keksintö liittyy menetelmään ja laitteistoon, joilla tutkitaan näköjärjestelmän toimintaa. Tämä keksintö on hyödyllinen muun muassa glaukoomassa ja muissa silmäsairauksissa, jotka vioittavat näkökenttää; Alzheimerin taudissa ja muissa aivosairauksissa, jotka vaurioittavat silmien liikuttelujärjestelmää tai hermostollisia yhteyksiä eri aivojen osien välillä ja jotka ovat tarpeellisia näönvaraisessa etsinnässä ja päätöksenteossa. Keksintö on hyödyllinen myös henkilön väsymyksen ja tarkkaavaisuuden arvioinnissa sekä näköaistin riittävyyden arvioinnissa moottoriajoneuvon tai koneiden kuljettamiseen.”